fbpx
3D-avatars

Meta voegt 3D-avatars toe aan Instagram, Facebook en Messenger

Meta, het moederbedrijf van Facebook, maakte bekend dat ze 3D-avatars gaan introduceren voor Instagram stories en Direct Messages (DM’s). De avatars van Facebook en Messenger worden ook bijgewerkt.

Gebruikers mogen zichzelf vertegenwoordigen op verschillende platforms, door drie verschillende avatars te maken, één voor Facebook en Messenger, een andere voor Instagram en een derde voor VR. Hierdoor kunnen gebruikers straks in hun virtuele zelf verschijnen in feedposts met stickers en zelfs in profielfoto’s.

Zie hieronder wat Adam Mosseri erover te zeggen heeft.

Om de diversiteit van gebruikers beter weer te geven, heeft het bedrijf nieuwe gezichtsvormen en -uitdrukkingen, huidtinten en ondersteunde apparaten toegevoegd aan de lange lijst met aanpasbare opties.

3D-avatars

Op dit moment is de visuele 3D-avatars alleen beschikbaar voor gebruikers in de VS, Canada en Mexico. Komende maanden wordt dit wereldwijd uitgerold en beschikbaar gesteld voor alle gebruikers van Facebook, Instagram en Messenger.

De avatars zijn de eerste stappen van het bedrijf in het realiseren van zijn Metaverse visie, die lange tijd het hoofddoel van Meta was.

Metaverse

Wil je meer weten over Metavers? Stuur dan een bericht via mail of contactformulier.