fbpx
logo ontwerpen

6 Gratis tools om je eigen logo te ontwerpen

Wil je een logo (laten) maken, maar vindt het te duur? Je kunt het ook zelf doen. Dit zijn de beste sites voor het maken van gratis logo’s. Het bespaart je in ieder geval veel tijd en geld.

Met deze gratis websites kun je snel en makkelijk een logo online maken zonder enige vaardigheid in grafisch ontwerpen.

www.canva.com
Canva is het gratis ontwerpprogramma waar je makkelijk logo’s kunt ontwerpen. Maar je kunt de sjablonen ook o.a. gebruiken voor Social Media, flyers, kaarten en presentaties. In een reeks van deze sjablonen wordt een grote verscheidenheid aan gratis en betaalde logo-opties geleverd. Met Canva kun je je logo’s gratis downloaden als PNG-, JPG- of PDF-indeling zoals je wilt.

www.hatchful.shopify.com
Met Hatchful kun je een logo ontwerpen op basis van honderden sjablonen. Dit is een van de beste gratis logo-makers. Je kunt binnen enkele minuten een geweldig logo maken met hun gecategoriseerde creatieve sjablonen. Je kunt lettertypes, kleuren en lay-out aan te passen in hun eenvoudige editor. Al je ontwerpen worden per naar je e-mail gestuurd, waarna je dit kunt downloaden.

www.tailorbrands.com
Tailor Brands is een AI (Artificial Intelligence) aangedreven gratis ontwerp- en merk platform waar je met enkele stappen in enkele minuten een logo kunt maken.  Als je op zoek bent naar iets anders dan het gebruik van sjablonen om jouw logo professioneel te maken, dan is dit een ideale platform. Het enige wat je moet doen is: tekst invoeren, branche, pictogramtype en lettertypestijl voor jouw logo kiezen. Tailor Brands zal je de beste opties voorstellen. Met de gratis versie kun je een lage resolutie versie van jouw logo downloaden. Als je een vectorbestand met hoge resolutie en alle andere functies wilt gebruiken, kun je kiezen voor hun premiumplannen.

www.squarespace.com
Squarespace is een geweldige plek om een gratis online-logo te maken. Je kunt pictogrammen kiezen en jouw ontwerp gratis aanpassen voor een volledig aangepast logo. Je kunt jouw logo daarna gratis downloaden door resoluties tot 5000px te kiezen.

www.designwizard.com
Design Wizard is een uitstekende optie om een kwalitatief hoogstaand logo voor jouw merk te creëren. Het bevat meer dan 1 miljoen afbeeldingen en honderdduizenden hoogwaardige afbeeldingsjablonen. Opvallende kenmerken van deze tool zijn onder meer: een aangepaste kleurenpaletten, een gratis lettertypebibliotheek en functies voor formaataanpassing. Er is een breed scala aan logosjablonen waaruit je kunt kiezen, waaronder DJ-logomaker, trouwkaart logo en muziek logo’s. 

www.ucraft.com  
Ucraft is een websitebouwer die web sjablonen en meer aanbiedt. Bovendien bieden ze de beste online logo-maker voor het maken van geweldige logo’s. Je kunt de beste pictogrammen (uit ruim 2 miljoen) kiezen voor jouw ontwerp. Door middel van slepen en neerzetten kun je heel makkelijk jouw eigen logo maken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om lettertypen en kleuren aan te passen. Als je klaar bent met het ontwerpen van jouw logo, kun je dit gratis in PNG formaat downloaden.

Tot slot…
Ik hoop dat deze 6 gratis logomakers je zullen helpen om een mooie logo voor o.a. je bedrijf te ontwerpen. Zeker voor starters met een klein budget kan dit een goede oplossing zijn.