fbpx
Apple iOS 14 en Facebook advertenties

Apple update iOS 14 en Facebook advertenties

In het voorjaar brengt Apple een nieuwe privacyfunctie uit voor iOS 14, waarmee een ontwikkelaar aan alle gebruikers toestemming moet vragen voor het volgen van hun app. Apple wil namelijk de privacy van haar gebruikers beschermen.

Door deze nieuwe update zullen apps waaronder die van Facebook gevolgen hebben voor het trackingssysteem. Met tracking worden gegevens van gebruikers verzameld. Denk hierbij aan jouw locatie, online aankoop en bezochte websites. Via een unieke gebruikerscode kan een profiel worden aangemaakt, waardoor een gebruiker gerichte advertenties te zien krijgt. Je herkent het waarschijnlijk wel. Als je bijvoorbeeld online een paar schoenen besteld, zie je in de dagen daarna websites met aanbiedingen van schoenen.

Gevolgen update iOS 14 voor advertenties

Als gevolg van de wijziging vrezen veel adverteerders dat ze hun omzet zullen mislopen. Dit geldt met name voor ondernemers en bedrijven die zich bezig houden met online marketing. Facebook heeft in 2020 al gewaarschuwd over ernstige gevolgen voor online adverteerders, met name voor kleine adverteerders. De nieuwe update kan beinvloeden hoe conversie gebeurtenissen worden ontvangen en bewerkt door o.a. Facebook pixel.

Dit kun je doen om er zo min mogelijk last van de update iOS 14 te hebben

⇒Verifieer je domeinnaam via Facebook Business Manager. Volg onderstaande stappen.

Stap 1: Zorg dat je Facebookpagina is gekoppeld aan Facebook Business Manager
Stap 2: Log in bij Facebook Business Manager
Stap 3: Klik rechts bovenin op de 9 bolletjes (bedrijfsinstellingen)
Stap 4: Scroll omlaag naar Merkveiligheid. Klik daarop. Je zie domeinen.
Stap 5: Klik op toevoegen naast domeinen
*Er verschijnt een kleine venster.*
Stap 6: Vul vervolgens de domeinnaam van de website in. Let op: Vul de domeinnaam zonder https://www. in. Dus niet https://mijnwebsite.nl, maar www.mijnwebsite.nl. Voer je domein in. Klik dan op “toevoegen domein”.
*Je ziet dat onder jouw domeinnaam “in afwachting van verificatie” staat.*
Stap 7: Doorloop de stappen om de domeinverificatie af te ronden en klik daarna op verifieren. Refresh de pagina. Jouw domeinnam is geverifeerd.

⇒Conversiegebeurtenissen terug naar 8 per domein
Je mag straks maximaal 8 conversiegebeurtenissen per webdomein configureren. Voor een gemiddelde adverteerdeer is dit genoeg. Stel dus straks prioriteiten en bepaal per domein. Het beste is om de 8 conversiegebeurtenissen te identificiren die het belangrijkste zijn voor jouw Facebookcampagne. Je kunt dit bewerken in gebeurtenisbeheer van Facebook. Meer informatie over de update iOS 14 en wat jij kunt doen om alvast veranderingen toe te passen kun je hier lezen. 

Nog even dit…
Facebook test nu de effecten van deze update, voordat Apple dit voorjaar verplicht stelt voor alle apps. Als onderdeel van deze test zal Facebook beginnen met het tonen van zijn eigen prompts aan enkele gebruikers. Hierin wordt uitgelegd waarom ze  activiteiten van gebruikers willen volgen. Ze worden gevraagd zich hiervoor aan te melden d.m.v. een opt-in. Deze prompts verschijnen op de schermen van Apple-gebruikers onmiddellijk voor de Apple-pop-up verschijnt. Hoe de privacy oorlog tussen hoe Apple en Facebook gaat aflopen, weten we ook niet. Ik hou je op de hoogte van de veranderingen!

Heb je vragen over de iOS 14 update of wil je graag meer weten over online marketing? Neem contact op via mail of vul het contactformulier in.