fbpx
Facebook verandert zijn bedrijfsnaam in Meta

Facebook verandert zijn bedrijfsnaam in Meta

Facebook heeft zijn bedrijfsnaam veranderd in Meta als onderdeel van een grote re-branding. De naamsverandering weerspiegelt de groeiende ambities van Facebook die verder gaan dan online Social Media, een medium dat het de afgelopen twee decennia heeft helpen opbouwen. Ze willen ze meer gaan uitbreiden naar gebieden zoals virtual reality (VR). 

Meta helpt bij het bouwen van de metaverse, een plek waar we zullen spelen en verbinden in 3D. Welkom bij het volgende hoofdstuk van sociale verbinding.

Mark Zuckerberg 

Zuckerberg (oprichter van Facebook) zei dat de naam ‘meta’ werd geïnspireerd door zijn liefde voor klassiekers en dat het afkomstig is van het Griekse woord ‘voorbij’. “Voor mij symboliseert het dat er altijd meer moet worden gebouwd en dat er altijd een volgend hoofdstuk is in het verhaal.”

Wat is de metaverse?

Voor een buitenstaander lijkt het misschien een opgevoerde versie van Virtual Reality (VR), maar sommige mensen denken dat de metaverse de toekomst van internet zou kunnen zijn. In plaats van op een computer te zitten, zou je in de metaverse een headset kunnen gebruiken om een virtuele wereld te betreden die allerlei digitale omgevingen met elkaar verbindt. In tegenstelling tot de huidige VR, die vooral voor gaming wordt gebruikt, kan deze virtuele wereld voor praktisch alles worden gebruikt. Denk hierbij aan werk, spelen en concerten tot gezelligheid met vrienden en familie.

De naamswijziging geldt niet voor de afzonderlijke platforms, zoals Facebook, Instagram en Whatsapp, alleen voor het moederbedrijf dat ze bezit.

Instagram en Facebook

Wat wel duidelijk is, dat het runnen van Instagram en Facebook niet langer meer de passie van Mark Zuckerberg is. Hij is geïnteresseerd in het creëren van virtuele werelden, waarvan hij denkt dat die de menselijke ervaring zullen transformeren. De constante kritiek op de manier waarop hij zijn Social Media bedrijven runt, moet uitputtend zijn. Deze herstructurering geeft hem misschien de mogelijkheid om zich meer te concentreren op de segmenten van het bedrijf die hem boeien. Wat dat betreft is de verdeling zinvol. We zullen echter moeten afwachten of mensen daarin meegaan.