fbpx
google+

Google+ account wordt opgeheven na 2 april

Google+ account bestaat niet meer na 2 april 2019. In december 2018 heeft Google aangekondigd om Google+ voor consumenten vanaf april 2019 te beëindigen omdat het weinig wordt gebruikt.

Bovendien werd het steeds moeilijker om te zorgen dat Google+ een product bleef dat voldeed aan de verwachtingen van consumenten. Google heeft een bericht gestuurd naar iedereen die een account heeft om te laten weten wat je nu kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld je foto’s en andere content downloaden.

Google+ pagina

Op 2 april worden je Google+ account en eventuele Google+ pagina’s die je hebt gemaakt beëindigd. Ze beginnen met het verwijderen van content uit Google+ accounts voor consumenten. Foto’s en video’s van Google+ in je albumarchief en je Google+ pagina’s worden ook verwijderd. Je kunt je content downloaden en opslaan. Doe dit voor april. Foto’s en video’s waarvan een back-up staat in Google Foto’s worden niet verwijderd.

Het proces om de content te verwijderen uit Google+ accounts, Google+ pagina’s en het albumarchief van consumenten duurt enkele maanden. Gedurende deze tijd kan content zichtbaar blijven. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld nog steeds delen van hun Google+ account zien in het activiteitenlogboek en sommige content in de consumentenversie van Google+ kan zichtbaar blijven voor G Suite-gebruikers totdat de consumentenversie van Google+ is verwijderd.

Vanaf 4 februari kun je geen nieuwe Google+ profielen, -pagina’s, -communities of -evenementen maken. Bekijk de uitgebreide lijst met veelgestelde vragen voor meer informatie en updates naarmate de beëindiging dichterbij komt.

Google+ community

Als je eigenaar of moderator bent van een Google+ Community, kun je de gegevens van je Google+ Community downloaden en opslaan. Begin maart 2019 kun je aanvullende gegevens downloaden, zoals de auteur, tekst en foto’s van elke communitypost in een openbare community. Meer informatie

Als je inlogt bij sites en apps met de knop Google+ Login, houd er dan rekening mee dat deze in de komende weken wordt uitgeschakeld. In sommige gevallen wordt de knop vervangen door de knop ‘Inloggen bij Google’. Je kunt nog steeds inloggen met je Google-account wanneer je de knop ‘Inloggen bij Google’ ziet. Meer informatie

Als je Google+ gebruikt voor reacties op je eigen site of andere sites, houd er dan rekening mee dat deze functie op 4 februari wordt verwijderd van Blogger en op 7 maart van andere sites. Al je Google+ reacties op alle sites worden verwijderd vanaf 2 april 2019. Meer informatie.

G Suite

Als je klant bent van G Suite, blijft Google+ actief voor je G Suite-account. Neem contact op met je G Suite-beheerder voor meer informatie. Binnenkort verandert ook het uiterlijk van Google+ en worden er nieuwe functies toegevoegd. Meer informatie.

Ontwikkelaar

Als je een ontwikkelaar bent die Google+ API’s of Google+ Login gebruikt, klik je hier voor meer informatie over de gevolgen voor jou.

Tot slot

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar incontekx@gmail.com. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

*bron: google+

Skip to content