fbpx
Instagram chronologische feed

Instagram gaat terug chronologische feed

Komt onze wens dan na al die tijd uit of geeft Instagram ons valse hoop? Het nieuws is namelijk dat Instagram enigszins weer overgaat naar een chronologische feed. Sinds 2016 hebben algoritmes bepaald wat we te zien kregen. Dat gaat dus nu veranderen. Dit houdt in dat alle nieuwe berichten weer bovenaan staan. Er zijn veel klachten geweest sinds de overstap en Instagram luistert eindelijk en geeft ons terug wat we willen!

Chronologische feed

Na meer dan vijf jaar is Instagram van plan om volgend jaar “een versie” van zijn chronologische feed terug te brengen. Het lanceren van een optie voor een chronologische feed zou een grote ommekeer zijn voor de app voor het delen van foto’s, die consequent zijn algoritmische feed heeft verdedigd ondanks aanhoudende klachten en samenzweringstheorieën van gebruikers over hoe hun berichten worden gerangschikt. Ik ben dol op dit idee, omdat elk ander Social Mediaplatform je controle geeft over wat je ziet. Het wordt nu tijd dat Instagram ons eindelijk deze opties ook geeft.

De functie zal vanaf volgend jaar beschikbaar worden. Wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend. Naast de chronologische feed zal er ook de functie “favoriete feed” zijn. Met deze functie kun je een vriend als “belangrijk” markeren, waardoor hij hoog in je feed wordt geplaatst.

Take a break

Instagram lanceerde vorig week ook de “Take a Break-tool“, die gebruikers zal aanmoedigen om wat tijd van het platform door te brengen nadat ze een bepaalde periode hebben gescrold. De functie, aangekondigd in september, zal voor het eerst beschikbaar zijn voor gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië en voor alle gebruikers in de komende maanden.

Instagram gaat terug chronologische feed

Zou je overschakelen naar de chronologische feed-optie op Instagram als je de kans krijgt? Laat het weten via mail of contactformulier.