fbpx
Instagram laat nu alle gebruikers links in Stories delen

Instagram laat nu alle gebruikers links in Stories delen

Links in Stories. Instagram heeft aangekondigd dat alle gebruikers nu toegang hebben tot de Link Sticker functie in Instagram Stories. De uitbreiding komt omdat het bedrijf onlangs de “swipe-up”-link in Instagram Stories heeft gedumpt ten gunste van de nieuwe Link Stickers. Zowel de vorige “swipe-up”-link als de nieuwe Link Sticker-functie waren alleen voor bedrijven en influencers beschikbaar.

Het bedrijf zegt dat het delen van links op veel manieren nuttig is voor accounts van alle soorten en maten. Daarom heeft nu iedereen de toegang om te delen wat ze willen op hun IG story. In het verleden werd het delen van links grotendeels gebruikt door videomakers en bedrijven om hun kijkers naar een website te leiden om meer te weten te komen over een product, een artikel te lezen, zich aan te melden voor een dienst en meer.

Deze beslissing hebben ze genomen op basis van feedback die ze van de community hebben gekregen. Met name over de impact die het zou hebben voor makers en bedrijven van elk omvang om te profiteren van het delen van links, om op dezelfde manier te groeien als grotere accounts.

Links in Stories selecteren 

1. ga naar Instagram Stories
2. upload content die wilt delen
3. selecteer in de bovenste navigatiebalk de stickertool
4. klik daarop en voeg de door jou gekozen link en tik vervolgens op ‘gereed’
5. van daaruit kun je de sticker overal op je story plaatsen en door op de link te klikken kun je andere kleurvariaties zien en gebruiken.

De uitbreiding is de eerste stap in het verbreden van de toegang tot het delen van links op Instagram voor alle gebruikers. Het is vermeldenswaardig dat Instagram nog steeds geen directe koppeling in berichten toestaat. Daarom zijn ‘link in bio’-platforms zoals Linktree en Linksome de afgelopen jaren populair geworden. Met deze nieuwste uitbreiding hebben gebruikers nu echter een extra manier om links via hun accounts te delen.

Instagram veilig houden

Als onderdeel om schadelijke inhoud op Instagram te beperken, hebben nieuwe accounts en accounts die herhaaldelijk dingen zoals haatzaaiende uitlatingen en verkeerde informatie delen, of andere inhoud die community richtlijnen schendt, geen toegang tot de linksticker. Meer informatie over deze regels, kun je hier vinden. Informatie over jouw accountstatus en hoe je bezwaar kunt maken als je denkt dat ze een fout hebben gemaakt (wat gebeurt), vind je op hun blog. Hier kun je lezen en wellicht begrijpen wat er met jouw account aan de hand is.

Wil je meer weten over de veranderingen van Instagram en wat voor invloed het heeft op jouw bedrijf? Stuur dan een bericht via mail of contactformulier.