fbpx
Instagram geen foto app meer

Instagram niet langer een app voor delen van foto’s

Instagram wil zich nu meer richten op videocontent om apps als YouTube en TikTok aan te kunnen, die steeds succesvoller worden. Videoplatform TikTok was in 2020 de meest gedownloade app ter wereld. Daarmee verslaat de Chinese app zijn Amerikaanse concurrenten Facebook, WhatsApp, Instagram en Messenger.

CEO Adam Mosseri van Instagram is niet tevreden dat de app slechts wordt gezien als het delen van vierkante foto’s, maar in plaats daarvan als een entertainment-app die wordt aangedreven door algoritmen en video’s.

Instagram niet langer een app voor delen van foto’s.

Ze gaan de concurrentie aan tegen apps als YouTube en TikTok. Mosseri heeft aangekondigd dat Instagram binnenkort aanbevolen video’s op volledig scherm in feeds zal worden weergegeven. Ze hebben eerder een TikTok-achtige applicatie geïntroduceerd genaamd Reels. Ze lanceerden geen zelfstandige app zoals TikTok, maar haalden daar wel grote inspiratie uit.

De CEO plaatste een video van zichzelf op Twitter en Instagram om over de aanpassingen te vertellen: “Er komen veranderingen aan de video op Instagram. Bij Instagram proberen we altijd nieuwe functies te ontwikkelen waarmee je het meeste uit je ervaring kunt halen. Op dit moment zijn we gefocust op vier belangrijke gebieden: creators, video, shopping en messaging. We gaan ook experimenteren met hoe we video breder kunnen omarmen: video op volledig scherm, meeslepende, vermakelijke, mobile first video. Je zult ons de komende maanden een aantal dingen zien doen of experimenteren met een aantal dingen in deze ruimte.”

Hij zei dat ze deze functies komende periode gaan uitrollen. Om te starten zullen ze video’s op volledig scherm aanbevelen aan de gebruikers.

“We zijn niet langer een app voor het delen van foto’s. Laten we eerlijk zijn, er is momenteel echt serieuze concurrentie. TikTok is enorm, YouTube is nog groter en er zijn ook veel andere nieuwkomers. Mensen zoeken naar Instagram om vermaakt te worden, er is stevige concurrentie en er is meer te doen. We moeten dat omarmen en dat betekent verandering”, zei Mosseri in zijn video.

Op dit moment is het echter vaag over hoe Instagram van plan is dat te doen en of het zal verbeteren en innoveren op functies die populair zijn door apps zoals TikTok.

Wil je meer weten over de veranderingen van Instagram en wat voor invloed het heeft op jouw bedrijf? Stuur dan een bericht via mail of contactformulier.