fbpx
Instagram rolt een in-app planningstool voor professionele accounts

Instagram rolt een in-app planningstool voor professionele accounts

Instagram rolt een in-app planningstool uit voor alle professionele accounts.

Met de nieuwe tool kunnen bedrijven en makers hun berichten van tevoren plannen zonder apps van derden of Creator Studio te hoeven gebruiken. Managers en creators van Social Media gebruiken al lange tijd tools van derden om berichten op Instagram te plannen en te posten. De nieuwe planningstool van Instagram zal waarschijnlijk een echte game changer zijn.

Met de nieuwe tool kunnen bedrijven en makers berichten, reels en IG carrousels tot 75 dagen van tevoren rechtstreeks in de Instagram app plannen. 

Instagram planner

Nadat je een bericht hebt gemaakt, kun je de planningstool openen door op:

  • Geavanceerde instellingen te klikken.
  • Vervolgens zie je een nieuwe optie ‘dit bericht plannen’.
  • Nadat je de optie hebt geselecteerd, kun je tijd en datum selecteren waarop je wil dat het bericht live gaat.
  • Ga terug naar je Instagram post en klik op ‘schema’.

Bedrijven en creators kunnen de geplande berichten zien in het gedeelte ‘geplande content’ dat toegankelijk is via het hamburgermenu (is rechtsboven met de 3 strepen). In de sectie kun je indien nodig ook nieuwe content plannen.

De lancering van de nieuwe tool is niet bepaald een verrassing, aangezien in juli al berichten naar buiten kwamen dat Instagram aan een planningsfunctie werkte.

Instagram heeft niet gezegd wanneer en of reguliere accounts toegang krijgen tot de in-app planningstool. Wil je de planningstool gaan gebruiken dan kun je overschakelen naar een professioneel account via account instellingen.

Instagram prestaties reels

Naast het uitrollen van de nieuwe planningstool, lanceerde Instagram ook ‘prestaties’ in reels. Creators kunnen prestaties ontgrendelen met betrekking tot specifieke acties zoals samenwerken met een andere makers, meer interactie met hun community, meer dan één keer per week reels maken door trending audio en effecten gebruiken.

Makers krijgen een melding wanneer ze een prestatie hebben ontgrendeld nadat ze hun reel hebben gepubliceerd. Het is ook mogelijk om alle prestaties bij te houden. Instagram test de optie ‘prestaties’ wereldwijd vanaf deze week.

Wil je meer weten over Instagram planningstool? Stuur een bericht via mail of contactformulier. Ik neem z.s.m. contact met je op.