fbpx
Instagram test TikTok-achtige videoberichten en foto’s

Instagram test TikTok-achtige videoberichten en foto’s

Instagram test TikTok-achtige videoberichten en foto’s. Om voor Instagrammers een meer meeslepende ervaring te creëren test het platform momenteel grotere video’s en foto’s.

Instagram vs TikTok

Dit betekent dat de inhoudspresentatie van Instagram veel meer op die van TikTok zal lijken, omdat afbeeldingen en video’s op volledig scherm en verticaal zullen worden weergegeven op jouw mobiele telefoon. Deze foto’s en video’s zullen de gebruikelijke beeldverhouding van 9 x 16 zijn.

Wat betreft de tekst die voorheen onderaan de video stond, wordt nu over het onderste gedeelte van de video geplaatst. Dit omvat zaken als de gebruikersnaam en details, videobijschriften, like-activiteit, aantal reacties, het aantal tags, het muzieknummer dat in de video wordt gebruikt, het hart, de tekstballon en pictogrammen voor delen. 

Wat betreft de onderste navigatiebalk elementen zoals de zoek-/ontdekkingstool, de rollen en het profiel tabblad bevinden zich op hun respectievelijke locatie. Hetzelfde geldt voor de elementen in de bovenste balk, zoals die voor het wisselen van account, het maken van een bericht en DM.

De sectie IG stories bevindt zich ook in dezelfde positie als voorheen. De verticale video’s op volledig scherm op de startfeed lijken weer een nieuwe poging van Instagram app om de aandacht van gebruikers voor een langere tijd vast te houden. Wat ook een strategie is om meer advertenties onder de aandacht te brengen.

Deze nieuwe look voor de Instagram startpagina bevindt zich in een zeer vroege bètafase. Het wordt momenteel bij enkele Instagrammers getest. Mosseri vraagt in een Twitter-video gebruikers feedback te geven of ze het leuk vinden of haten.

Wat vind je van deze mogelijke verandering die naar IG komt? Laat het mij weten!
Stuur een bericht via mail of contactformulier.

Hieronder kun je het filmpje bekijken waarin Adam Mosseri (hoofd van IG) de nieuwe functie introduceert: