fbpx
Prachtige kleurentools voor jouw online bedrijf

Prachtige kleurentools voor jouw online bedrijf

Prachtige kleurentools voor jouw online bedrijf. Deze verzameling bevat een aantal geweldige gratis tools die je kunt gebruiken om kleuren te kiezen voor jouw (online) bedrijf. De kleuren van jouw website en online marketingmateriaal hebben invloed op de look en feel van je merk. Het kiezen van de juiste kleuren kan een uitdagend proces zijn.

Welke kleuren passen goed bij elkaar? Hoe ga je aan de slag met het vinden van complementaire kleuren voor jouw brand (merk)?

Je kunt een grafisch ontwerper vragen om te helpen met het kiezen van kleuren en ontwerpen van jouw bedrijfslogo. Als je wilt gaan bootstrappen zijn er enkele hulpmiddelen die jou zullen helpen bij het kiezen van kleuren voor je bedrijf.

Veel van deze tools bieden opties voor kleurthema’s of stellen je zelfs in staat om kleurwaarden van een foto te krijgen. Laat je inspireren!

Kleurentools ter inspiratie voor jouw online bedrijf 

Color Space 
Perfect als je één hoofdkleur hebt die je wilt gebruiken en daar kleuren mee wilt combineren. Voer de hexadecimaal code van jouw hoofdkleur in en druk vervolgens op “genereren”.

Scale color generator
Deze tool is perfect voor het vinden van donkere of lichte tinten van een bepaalde hex code.

Colors and Fonts (kleuren en lettertypen)
Met deze vooraf gemaakte kleurenpaletten kun je meteen aan de slag. Je kunt de hexadecimale kleuren tegelijk kopiëren.

Coolors
Een erg leuke kleurengenerator. Je kunt bepaalde kleuren op hun plaats vergrendelen en de spatiebalk ingedrukt houden om bijpassende kleuren te genereren.

Adobe Color
Een geweldige tool om kleurenpaletten te verkennen en jouw eigen kleurenpaletten samen te stellen. Er is ook een optie om kleuren achter te halen in een afbeelding, door dit te uploaden.

Muzli colors
Je kunt een specifieke kleur zoeken of selecteren en een kleurenpalet genereren. 

Color Hunt
Op deze site vind je duizenden trendy kleurenpaletten om jou van inspiratie te voorzien.

HTML color codes color picker
Zoeken naar die perfecte kleur was nog nooit zo eenvoudig, gebruik HTML-kleurkiezer om door miljoenen kleuren en kleurharmonieën te bladeren.

Colorhexa
Deze tool biedt alle details die je wilt weten van een kleur. Je hoeft alleen de hexadecimale code in te voeren of naam van de kleur. Je kunt ook kiezen uit voorgestelde kleurenpaletten.

Color space CSS color gradient generator
Met deze tool kun je een verloop (gradient) genereren uit 2 of 3 hex kleurcodes. Je kunt ook de richting van het verloop instellen en deze vervolgens genereren om de code naar jouw website te kopiëren en te plakken.

Colors and Fonts: CSS gradients
Je kunt vooraf gemaakte CSS-gradiënten codes kopiëren en plakken op jouw website. 

Tot slot…
Alle bovengenoemde tools zijn in het Engels, maar dit mag de pret niet bederven. 

Wil je meer weten over deze prachtige kleurentools voor jouw online bedrijf? Stuur dan een bericht via mail of contactformulier.