fbpx
versie PHP 7

Overstappen naar de nieuwe versie PHP 7

Overstappen naar de nieuwe versie PHP 7. Heb je al de nieuwe versie geupdatet?
PHP (PHP: Hypertext preprocessor) is een scripttaal die bedoeld is, om op webservers dynamische webpagina’s te creëren. 

PHP is een scripttaal en is vergelijkbaar met Perl, Python en RubyDeze script zorgt ervoor dat je website goed wordt weergegeven en getoond aan jouw bezoekers.

Geef je website een boost

De snelheid van je website is van essentieel belang, met name voor jouw webbezoekers en potentiele klanten. Nu draaien de meeste websites op versie PHP 5. Heb je een eigen website of ben je webdeveloper, dan wordt het tijd om over te stappen naar de nieuwste versie PHP 7.1.

Verschil tussen PHP 5 en PHP 7

PHP 7 is de opvolger van PHP 5. Deze is sneller en wordt ondersteund met beveiligingsupdates. In de tijd van hackers e.d. is deze update zeer belangrijk.

Deze nieuwe versie van PHP biedt ten opzichte van al zijn voorgangers verschillende verbeteringen aan. Jouw website gaat sneller draaien, wat heel fijn is voor je bezoekers en bovendien is het beter beveiligd. Wat ook belangrijk is dat er meerdere bezoekers tegelijk op je website kunnen, zonder dat ze iets merken in de laadtijd. 

Applicaties zoals Joomla, Magento en WordPress worden sneller door de nieuwe versie van PHP 7.

Overstappen naar de nieuwe versie PHP 7

Zodra je een bericht krijgt van jouw hosting provider kun je dit gaan updaten. Vaak krijg je een korte handleiding hoe je PHP 7 kunt instellen in je hostingpakket. Mocht je er echt niet uitkomen, neem dan contact op met je provider. Zij kunnen je helpen met de overstap naar PHP 7. LET OP: om veiligheid en prestaties van hun servers te garanderen, ondersteunen hostingpartijen binnenkort de oude PHP versies niet meer, dus wacht er niet te lang mee om de nieuwe versie te updaten.