fbpx
WhatsApp met een emoji

Reageren op WhatsApp met een emoji naar keuze

Reageren op WhatsApp met een emoji naar keuze. WhatsApp breidt de ondersteuning voor de emoji reactie functie uit en stelt gebruikers in staat om met elke emoji op een bericht te reageren.

WhatsApp

Momenteel is de optie beperkt tot zes emoji’s, waaronder de emoji voor duim omhoog, voor het hart, voor huilen met het lachen, de emoji voor het verbaasde gezicht en de emoji voor het verdrietige huilende gezicht, evenals het emoji-symbool voor bedankt.

Na de update kunnen gebruikers extra reacties toevoegen door op de knop ‘+’ aan het einde van het scherm reacties te tikken. Van daaruit kun je elke gewenste emoji als reactie toevoegen. De aankondiging komt voorafgaand aan wereld emoji dag die plaatsvindt op 17 juli. Wereld Emoji Dag is de jaarlijkse viering van het gebruik van emoji’s over de hele wereld. Het evenement, gecreĆ«erd en georganiseerd door Emojipedia, wordt dit jaar voor de negende keer gevierd.

De uitrol van WhatsApp volledige emoji-reacties is misschien maar een kleine update voor marketeers. Toch kan het hen helpen de betrokkenheid te vergroten als een gebruikelijke en instinctieve reactie van consumenten.

En het kan ook nieuwe overwegingen opleveren voor merk (brand) interacties, om ze een beetje interessanter te maken. Je kunt klanten vragen om te reageren met verschillende soorten emoji’s om een ander antwoord te krijgen of emoji’s op creatieve manieren gebruiken.

iOS en Android

WhatsApp zal de emoji-reactiefunctie voor zowel iOS- als Android-apparaten updaten. Gebruikers kunnen reageren op berichten van elke emoji die is opgenomen in hun emoji-toetsenborden.

Emoji’s zijn populairder dan ooit tevoren volgens Keith Broni hoofdredacteur van Emojipedia in een persverklaring. Ook Meta CEO Mark Zuckerberg postte op zijn Facebook- en Instagram account over de update.

De update wordt nu uitgerold in geselecteerde wereldwijde regio’s en zal naar verwachting in de komende weken en maanden het hele wereldwijde gebruikersbestand van WhatsApp bereiken.