fbpx
Top 10 Instagram Marketing Tips voor ondernemers

Top 10 Instagram marketingtips voor ondernemers

Top 10 Instagram marketingtips voor ondernemers. Tegenwoordig is geen enkele Social Media strategie compleet zonder een effectief Instagram marketingplan. Het platform dat als een jongere zus van Facebook begon te worden, heeft nu de wereld  veroverd. Met meer dan 1 miljard actieve maandelijkse gebruikers en 500 miljoen dagelijkse Stories-gebruikers, is Instagram het op één na populairste Social Media platform geworden.

Instagram is een goudmijn geworden voor bedrijven in alle soorten en maten. Het stelt bedrijven in staat om online te verkopen, een loyale community voor hun merk op te bouwen en inkomsten te genereren. Dit is de reden waarom Instagram momenteel enorm in opkomst is bij zowel bedrijven als consumenten. Vandaag heeft Instagram meer dan 25 miljoen bedrijfsprofielen. Wist je dat meer dan 80% van de gebruikers op Instagram een bedrijfsprofiel volgt?

Het afgelopen jaar (tijdens de pandemie) heeft met name bijgedragen aan het groeiende aantal gebruikers op Instagram, waarbij iedereen online ging. De toename van visuele inhoud die de sociale netwerken overspoelde, was ook opmerkelijk prominent op Instagram. Dit alles betekent dat de Instagram-marketingstrategie cruciaal is geworden in het communicatieprogramma van elk merk (brand).

Dit zijn de beste Instagram-marketingstrategie voor jouw bedrijf om je op weg te helpen.

Maak een Instagramprofiel aan en optimaliseer je bio
Je begint met het maken van een profiel van jouw merk en zorgt ervoor dat het is geoptimaliseerd voor jouw bedrijf en doelgroep. Jouw profiel moet je merkverhaal weerspiegelen. Houd een vriendelijke benadering, wees niet te formeel.

Een ander belangrijk aspect is je Instagram-bio. Je moet je merk tegelijkertijd op een interessante en informatieve manier presenteren. Je moet Instagram-gebruikers ervan overtuigen dat het toevoegen van jou aan hun profiel zal bijdragen aan hun Instagram-aanhang, de inhoud en waarde van hun feeds zal verbeteren. Je Instagram-bio is ook de enige plek waar je een klikbare link kunt toevoegen, dus vergeet niet een link naar je website toe te voegen.

Gevonden worden door jouw locatie te taggen
Jouw bedrijf moet zowel online als offline bereikbaar zijn. Dit is waar de locatietag van pas komt om je te helpen jouw exacte werkplaats te vinden. Dit zorgt voor authenticiteit in jouw account, omdat mensen je weten te vinden.

Maak een Instagram-feed die de esthetiek van jouw merk weerspiegelt
Het is moeilijk om een esthetisch aantrekkelijk profiel te maken, maar het is wel belangrijk. Als visueel eerste medium draagt Instagram enorm bij aan online winkelen, waarbij product afbeeldingen een grote rol spelen bij het aantrekken van gebruikers. Neem de toon en persoonlijkheid van jouw merk op in de feeds. Speel met de stijl van je merk en voeg merkwaarde toe. Het belangrijkste is dat je eerlijk en menselijk bent.

Wees creatief met bijschriften
Content speelt een cruciale rol bij het aantrekken van gebruikers. Creatieve bijschriften zijn de sleutel tot het aantrekken van klanten, maar het is moeilijk om het elke keer weer te geven. Een kort en interessant bijschrift kan het werk voor je doen, samen met een carrouselbericht.

Focus op de doelgroep
Ontdek wat het is met jouw product of merk dat je doelmarkt aanspreekt en reflecteer dat in jouw Instagram-feed. Zorg voor goede kwaliteit van je post en berichten. Gebruik dit platform om in contact te komen met je publiek door middel van discussies over gedeelde waarden en doelen.

Onderzoek de strategieën van jouw concurrenten
Houd bij wat je concurrenten doen. Bestudeer hun strategie en krijg een idee van wat ze promoten op Instagram. Maken ze nieuwe content voor hun feed of vertrouwen ze op door gebruikers gegenereerde inhoud voor hun producten of diensten? Wat voor soort inhoud publiceren ze op Instagram? Hoe vaak? Wat is hun hashtag-strategie?
Ontdek wat jouw concurrenten van plan zijn en hoe je jouw marketingstrategie kunt verbeteren.

Gebruik strategische hashtags
Hashtags zijn een interessant onderdeel van je strategie. Ze worden gebruikt om content te volgen waarnaar gebruikers op zoek zijn. Je moet je hashtags kiezen na goed onderzoek en ze strategisch gebruiken, zodat meer gebruikers je berichten kunnen vinden tijdens hun zoektocht.

Hashtags gebruiken:

  • Voeg 10-15 hashtags toe aan je bericht
  • Kies voor de meest gebruikte hashtags
  • Gebruik hashtags die uitsluitend relevant zijn voor jouw gespecificeerde doelgroep
  • Maak merk specifieke hashtags
  • Om jouw merk in een lokaal gebied te implementeren, kiest je voor locatie gebaseerde hashtags
  • Ontdek of het beter is om hashtags te gebruiken in het bijschrift of de eerste opmerking

Maak meer carrouselposts 
Volgens een onderzoek leidt carrousel posts tot een hoger vertoningspercentage op Instagram. Ze zijn een geweldige manier om een product, een nieuwe merkfunctie, een bericht met het team, enz. onder de aandacht te brengen. In een carrouselbericht kun je maximaal tien foto’s of video’s opnemen, dus zorg ervoor dat je ze allemaal gebruikt om de boodschap van jouw merk te benadrukken.

Instagram Stories en reels
500 miljoen mensen gebruiken dagelijks Stories op Instagram. Als je een verhaal toevoegt aan jouw merkidentiteit, zal je publiek zich verbonden voelen en zich herkennen aan door jouw toegevoegde content.

Verhalen leggen een significante verbinding tussen jou en je publiek. Speel met GIF’s, voeg muziek toe aan je verhalen, tag mensen, gebruik hashtags, enzovoort. De poll-functie is een van de nieuwe Stories-functies waarmee je de brug tussen jou en je publiek kunt slaan. Je kunt jouw producten en diensten sterk verbeteren door je publiek te vragen naar hun behoeften en interesses in de vorm van een peiling. Hierdoor voelt je publiek zich direct verbonden met jouw bedrijf.

Instagram Reels begint steeds populairder te worden. Je kunt eenvoudig korte video’s van je producten of diensten maken en plaatsen. Deze video’s zijn 3 tot 15 seconden lang en kunnen op de feeds worden gepost.

Wees je bewust van je meest boeiende en populaire Instagram-berichten
Monitor je gegevens en statistieken om te zien wat voor soort content het goed doet bij jouw publiek. Het controleren van Instagram-analyses kan je helpen de meest succesvolle post te vinden: dit is een gemakkelijke manier om erachter te komen wat je volgers leuk vinden. Interactie is de zeer belangrijk op Instagram, dus profiteer hiervan om beter te worden en te groeien met je bedrijf.

Top 10 Instagram marketingtips voor ondernemers

Wil je meer weten over Instagram Marketing? Stuur dan een bericht via mail of contactformulier.