fbpx
social media trends

Vier social media trends die je niet moet negeren in 2018

Digitale Marketing en verschillende Social Media platformen worden nu op grote schaal gebruikt. Steeds meer bedrijven zetten dit strategisch in om hun diensten te verkopen en klanten binnen te halen. Social Media gaat ook met haar tijd mee. Dagelijks komen er nieuw platforms bij en is onderhevig aan constante veranderingen.

Dit zijn vier Social Media trends die je in 2018 niet mag negeren.

1. Instagramverhalen

Instagramverhalen overtroffen de dagelijkse Snap Chat verhalen slechts één jaar na de lancering en de groei stopt niet. Veel Instagram gebruikers gebruiken verhalen om hun producten op de markt te brengen, geven hun publiek een kijkje achter de schermen bij hun bedrijf en voegen links toe van hun website of winkel. Onlangs heeft Instagram nieuwe metrics toegevoegd aan het verhalen platform. Door dit bij te houden, kun je reacties, volgers en algehele betrokkenheid op Instagram zien van jouw fans. Instagram is dus een geweldige manier om jouw bedrijf te promoten en jouw doelgroep te bereiken.

2. Video content

Video is de toekomst. Niet alleen op Social Media, maar zeker ook op internet. Live en opgenomen advertenties domineren steeds meer onze feeds op Facebook en Snapchat. Tegenwoordig zie je de stijging hiervan tevens enorm op Instagram, Twitter en zelfs LinkedIn. Steeds meer bedrijven zijn hiervan gebruik gaan maken.

3. Live-streaming

Ongeveer 80 procent van consumenten kijkt liever naar een live video van een merk dan naar een blog. Een groot percentage geeft de voorkeur aan live video dan bij geschreven content op Social Media platformen. Statistieken voor livestreaming ontploften afgelopen jaar, mede dankzij de social platforms. Bedrijven gingen massaal gebruik maken van het format live streamen. Live streaming is het nieuwe manier om met jouw publiek te communiceren en je diensten aan te bieden.

4. Betrokken zijn bij jouw klanten

Consumenten vinden het niet alleen leuk om persoonlijke ervaringen op Social Media te delen, maar ook om een reactie van hun favoriete merk te krijgen. Veel merken beseffen de impact van de betrokkenheid van Social Media en het creëren van duurzame relaties, in plaats van alleen maar het platform gebruiken om reclame te maken voor hun producten. Het is van essentieel belang om jouw volgers tevreden te houden door een netwerk te bieden waar ze jou kunnen bereiken. Volgens Instagram volgt minstens 80% van de gebruikers al een merk op het netwerk. Laat deze gouden kansen voor communicatie niet achterwege. In 2018 zal het meer en meer gaan om het aangaan van relaties met (potentiële) klanten en het geven van feedback wanneer gebruikers ernaar vragen.

Wil je ook met jouw bedrijf de digitale platform op? Ik kan je daarbij helpen. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over mijn diensten.

[maxbutton id=”1″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *