fbpx

Wat kun je op allemaal Instagram posten?

Eén van de grootste uitdaging op Instagram is om steeds met originele ideeën voor content te komen om jouw volgers tevreden te stellen en te behouden. Als ondernemer moet je consistent blijven en regelmatig content delen met jouw volgers. Elk bericht die je deelt moet een doel hebben en op één of andere manier betrekking hebben op jouw bedrijf. Dit kan soms best lastig zijn, vooral als je niet meer weet wat te delen met je volgers.

Om het makkelijk te maken hebben wij wat ideeën op een rij gezet die je kunt gebruiken voor Instagram.

ACHTER DE SCHERMEN
Mensen zijn nieuwsgierig. Door een deel van jouw werk van achter de schermen te delen met je volgers is heel spannend. Je kunt ze bijvoorbeeld een schets laten zien of een foto waar je aan het werk bent op jouw werkplek. Iedereen wil zich speciaal voelen en een VIP-toegang krijgen, dus dit is een manier om dat voor je fans te doen.

HIGHLIGHT EEN PRODUCT OF EEN DIENST
Als je ondernemer bent of een bedrijft hebt is jouw voornaamste doel om je product te verkopen. Of dat nu een fysiek product is of een professionele dienstverlening. De kunst om dit op Instagram te doen is door een evenwicht te vinden van wat ga je delen en wat ga je verkopen aan jouw volgers. Je kunt namelijk niet alleen advertenties posten, want de kans is groot dat je volgers jou gaan ontvolgen. Zoek voor jezelf uit wat werkt en wat niet.

QUOTE OF EEN INSPIRERENDE BERICHT
Denk aan de kernwaarden of de missie van jouw bedrijf. Is er wellicht een manier om dit in woorden te gebruiken, bijvoorbeeld door middel van mooi handgeschreven letters of speciale lettertypes (font)? Misschien heb je een bekende tagline of catchphrase die mensen al met jouw merk associëren. Met deze citaten en zinnen in gedachten kun je heel eenvoudig jouw eigen tekstafbeeldingen maken met Canva. Als grafische tekstelementen niet voor jouw bedrijf geschikt is, kun je nog steeds creatief worden met hoe je een bericht deelt. Bijvoorbeeld door woorden te knippen uit een tijdschrift.

PLATTE LAY OF GESTYLED IMAGE
Het meest populaire type foto op Instagram (afgezien van de selfie) is de platte lay-image. Denk bijvoorbeeld aan kantoorartikelen. Het product is plat gelegd en de foto is vanuit de lucht genomen. Je kunt een platte lay-image maken van elk product behalve van kleding. Een gestyled foto is bijvoorbeeld een fashionshoot. Je kunt dingen in scene zetten. Denk aan jouw persoonlijke merk en hoe je dit het beste kan en wil vertegenwoordigen met dit soort composities.

CALL TO ACTION (OPROEP TOT ACTIE)
Een goede manier voor community building is door jouw publiek te vragen om antwoord te geven op iets. Je kunt hen een bijvoorbeeld een vraag stellen met een foto en vragen om daarop te reageren. Je kunt ze ook informeren over jouw nieuwsbrief of blog door te verwijzen naar een link op je profiel. Bedenk een leuke wedstrijd of een uitdaging waarmee ze een prijs kunnen winnen. Gebruik daarbij voor je volgers een specifieke hashtag om de betrokkenheid te volgen.

WEKELIJKS THEMA
Als je regelmatig post op Instagram zul je merken dat sommige foto’s meer likes en opmerkingen krijgen dan anderen. Als je een zakelijk Instagram account hebt kun je zien welke soorten berichten het meest populair zijn op jouw feed. Bedenk een wekelijks thema om meer traffic te krijgen. Bijvoorbeeld een week lang verschillende soorten bloemen posten met interessante content. Je kunt daarbij gebruik maken van hashtags als #throwbackthursday of #motivationmonday. Kom met een specifieke hashtag voor jouw thema en laat je volgers ook mee doen.

SHOUT OUT
Social Media gaat over sociaal zijn en het creëren van een online community. Daarom is het beter om slechts 1/3 van de tijd op Sociale platformen te gebruiken om jouw bedrijf te promoten. De andere 2/3 gebruik je om over jouw merk te vertellen en in contact te komen met je volgers. Je kunt ook content delen over iemand die jou inspireert, motiveert of posten over volgers wiens profiel je geweldig vindt. Dit is een manier om in ze zonnetje te zetten en te bedanken.

AANBEVELING
Een aanbeveling is altijd goed voor jouw bedrijf. Je kunt een product delen, een fragment uit een boek plaatsen, of een podcast waar je graag naar luistert. Het delen van dit soort informatie voegt niet alleen waarde toe aan jouw bericht, maar je laat jouw publiek ook meer weten over wie je bent. Natuurlijk, zoals alle bovengenoemde suggesties, wil je ervoor zorgen dat je de juiste aanbevelingen aan jouw doelgroep geeft. Wat je deelt moet altijd in verbinding staan met jouw kernwaarden en terug te herleiden zijn met jouw merk.

WIL JE MEER IDEEËN VOOR JOUW INSTAGRAM OF ANDERE SOCIAL MEDIA PLATFORMEN?
Schrijf je in en ontvang gratis de 30 DAGEN SOCIAL MEDIA CHALLENGE.